Månedens historie/billede Se
August  2007 Tidligere måneder

 

Mad

 


Generelt ser det kretensiske køkken forskelligt ud alt efter, hvor man befinder sig på øen.

 

Ofte er maden lidt mere raffineret i lavlandet, som f.eks. her uden for Pitsidia på Kretas sydspids, hvor der blev dækket op med en frisk choriátiki (græsk salat) og en portion fáva (bønnemos).

Er man i Chania, er det en god oplevelse at spise på markedet, hvor man kan forsøge sig med forskellige fisk og blæksprutter.


Der bliver serveret flere mejeriprodukter og kød, når man kommer op i bjergene. På Omalos kan man f.eks. få frisk mizíthra (gedeost), stáka (mælkeskind kogt med hvedemel) og tsigariastó (grydestegt gedekid).

Kommer man helt op i bjergene som f.eks. i Anogia, kan man være sikker på, at bordet bliver fyldt op med grillet får.

Også vinen og brødet er meget forskellige fra det ene sted til det andet.