|
Mad
|
|
|
|
|
Generelt
ser det kretensiske køkken forskelligt ud alt efter, hvor man befinder
sig på øen.
|
|
|
|
|
|
Ofte
er maden lidt mere raffineret i lavlandet, som f.eks. her uden for Pitsidia
på Kretas sydspids, hvor der blev dækket op med en frisk choriátiki (græsk
salat) og en portion fáva (bønnemos).
|
|
|
|
Er
man i Chania, er det en god oplevelse at spise på markedet, hvor man kan
forsøge sig med forskellige fisk og blæksprutter. |
|
|
|
|
|
Der
bliver serveret flere mejeriprodukter og kød, når man kommer op i
bjergene. På Omalos kan man f.eks. få frisk mizíthra (gedeost), stáka (mælkeskind
kogt med hvedemel) og tsigariastó (grydestegt gedekid).
|
|
|
|
Kommer
man helt op i bjergene som f.eks. i Anogia, kan man være sikker på, at
bordet bliver fyldt op med grillet får. |
|
Også
vinen og brødet er meget forskellige fra det ene sted til det andet. |
|
|
|
|
|