Ofto
eller antikristo er en speciel måde at grille på, hvor man ikke
anbringer kødet over gløderne, men lader det hænge ved siden af bålet. |

|
|
|
|
|
|
Fra
gammel tid har især hyrder anvendt denne stegemåde, når de opholdt sig
ude i bjergene. Først skulle fåret slagtes og skæres i passende stykker
(γουλίδια,
goulidia). |
|
|
|
|
|
 |
|

|
|

|
|
|
|
|
|
Når
kødet er skåret op, tændes et bål, hvor man placerer nogle sten
omkring (στερμενιά,
stermenia). Disse sten holder spyddene med kød. |
|
|
|
|
|
 |
|

|
|

|
|
|
|
|
|
Kødet
placeres dernæst i passende afstand ved siden af flammerne, hvor det
steger i en lille times tid, inden det vendes og steger på den anden
side. |
|
|
|
|
|
 |
|

|
|

|
|
|
|
|
|
 |
I
dag er ofto en tilberedningsform, der vinder mere og mere indpas – også
på restauranter. |

|
|
|
|
|
|
Ofto-tilbredning
er sundere end traditionel grilning med kødet anbragt over ilden, da det
tilberedes ved anvendelse med lavere varme, så man undgår de skadelige
stoffer, der udvikles ved grilning. |

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|