Johannesbrødtræet
er ret almindeligt på Kreta og i Middelhavsområdet generelt. Det har
en lang historie på Kreta, idet der er fundet kul efter det i
senminoiske lag, selvom Theofrast (ca. 372-287 f.Kr.) skriver, at træet
på hans tid hovedsageligt voksede i Syrien og det nuværende Tyrkiet. |

|
|
|
|
|
|
 |
Træets
frugter vokser direkte ud fra stammen og grenene. De bliver brune, når
de er modne. |
|
|
|
|
|
Man
finder ofte de brune frugter liggende på jorden under træerne, da
anvendelsen af dem har været begrænset til dyrefoder. |

|
|
|
|
|
|
 |
I
den senere tid er der dog dukket nye produkter op, såsom brød lavet af
johannesbrødmel og johannesbrødhonning. |
|
|
|
|
|
|
|
Frugterne
kan sagtens spises rå, og de har en let chokoladeagtig smag, hvorfor de
i ældre tider blev kaldt fattigmandschokolade. |

|
|
Som
kuriosum kan nævnes, at ordet 'karat' har sin oprindelse i kernerne fra
johannesbrød (kharub), der anvendtes som måleenhed for ædelmetaller,
idet kernerne er relativt ensartede. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|